Dövmenin Yapılırken Uyulması Gereken Kurallar

Kullanılan Dövme makinesinin orijinal olması: Türkiye’de üretimi bulunmayan dövme makineleri Avrupa ve Amerika ‘da sanayileşmiştir. Bu alanda birçok firma bulunmaktadır. Yapılacak dövmenin tarzına göre çeşitli devir hızlarında dövme makineleri bulunmaktadır. Bu işle sadece merak anlamında uğraşan kişilerin amatörce yaptıkları, teyp yada kapı zilinden bozma bobinlerle asla profesyonel dövme yapılamaz. Profesyonel dövme makinelerinin bobinleri özel olarak…

Dövmenin Tarihi

Dövme, kimi zaman bir harf, bir isim ya da bir sembol olarak karşımıza çıkar. İnsanların dövme yapma amacı belki duygularını dışa vurum belkide süs ya da gösteriş amaçlıdır. Ama dövmenin çok eski zamanlardan beri insanoğlunun kendini ifade etme sanatı ya da yöntemi olduğu kesin. Hintliler, Japonlar, Amerika Yerlileri ve Afrika’daki bazı kabileler dövmeyi bir süs…

Dövme Nedir ?

Türk Dil Kurumumuzda “Vücut derisi üzerine iğne vb. sivri bir araçla çizilmek ve içine renk veren maddeler konulmak yoluyla yapılan yazı veya resim.” olarak açıklanmıştır. Sözlükte dövme bu şekilde geçer fakat yeterli değildir. Bizlere göre dövme, epidermis denilen derinin ilk katmanının altındaki pigment hücrelerinin rengini değiştirme uygulaması ve vücuda uyumlu boya maddelerinin bu iş için…

Dövme Uygulanışı

– Dövmenin yapılacağı bölge antiseptik kremle temizlenir ve varsa tüylerden arındırılır. Bu işlemlerde kullanılan bez, traş bıçağı vs. malzemeler tek kullanımlıktır. – Desen, dövme yapılacak bölgeye aktarılır. Transfer yapılan bölgenin kuruması beklenir. – Kullanılacak boyalar, iğneler, makina ve kremler hazırlanır. Uygulama başlamadan önce müşteriye kendi iğnesinin paketi açtırılır. – Transfer yapılan bölgenin kuruması ile dövme…

Dövme Bakımı

    İyi bir dövmeye sahip olmak için ilk adım olan iyi bir sanatçıya dövmenizi yaptırmak kadar yaptırdıktan sonra bu çalışmayı korumak/bakımını yapmak da çok önemlidir. Çünkü dövmenize ne kadar bakarsanız o kadar dikkat çeker, daha iyi görünür.        Dövme yapıldıktan sonra ilk 1 hafta yapılan bakım çok önemlidir. Dövme çalışmasını takiben 3 gün süreyle…

Sık Sorulan Sorular

SORU: Dövme yaptırmak günah mı? CEVAP: Dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır. Dövmenin islam dinince haram – günah olma konusunda Prof. Dr. Süleyman ATEŞ’in daha önceden Vatan gazetesinde yayınlanan köşesinde bir okurunun sorusuna cevap vererek yanıtlamıştır, şöyle ki Dövme…